De WKR (werkkostenregeling) in 2021

De WKR (werkkostenregeling) in 2021

Via de werkkostenregeling (WKR) kun je onbelaste vergoedingen aan jouw personeel geven. Je mag ook zaken vergoeden waar een werknemer privé voordeel van kan hebben. Denk aan gereedschap, tablets, sportabonnementen of kerstpakketten.

Vrije ruimte werkkostenregeling
Je mag onbelast vergoedingen geven. Het totale bedrag moet wel onder de 1,2% blijven van de loonsom van alle medewerkers samen. Dit is de vrije ruimte. Bijvoorbeeld: bij een loonsom van € 400.000 kun je € 4.800 onbelast beschikbaar stellen.

Verruiming van de vrije ruimte
In verband met de coronacrisis verruimde de overheid vorig jaar de vrije ruimte in de WKR. In eerste instantie zou de verruiming aan het einde van 2020 teruggedraaid worden, maar is nu ook voor heel 2021 verlengd.

De vrije ruimte van de WKR voor de eerste € 400.000 loonsom was in 2020 tijdelijk verhoogd van 1,7% naar 3%. Over het meerdere gold in 2020 een vrije ruimte van 1,2%. De tijdelijke verhoging naar 3% in de eerste schijf zal ook voor heel 2021 blijven gelden. De vrije ruimte in de tweede schijf, de loonsom boven 400.000, is wel gewijzigd voor 2021 naar 1,18%.

Vooraf aangeven
De Belastingdienst wil dat een werkgever vooraf expliciet aangeeft hoe hij bepaalde loonvoordelen wil aanmerken. Binnen bepaalde grenzen kun je als werkgever loonbestanddelen aanwijzen als werkkosten. Je kunt hierbij gebruikmaken van de gerichte vrijstellingen of de nihilwaarderingen en normbedragen die voor sommige kosten gelden.

Hulp nodig?
Word je geen wijs uit het woud van regels met betrekking tot de WKR? Wij kennen de regels uit ons hoofd en kunnen jou helpen om het maximale voordeel uit de WKR te halen. Neem contact op en je weet snel wat de WKR voor jou betekent. Het is beleid van de Belastingdienst dat de aanwijzing van werkkosten plaats moet vinden tijdens het kalenderjaar. Wacht dus niet te lang, bel 06 21 31 25 11 of mail (info@aviemore.nl) vandaag nog!