Voor wie geldt de energiebesparingsverplichting?

12 oktober 2022

Er zijn steeds meer vragen over de energiebesparingsverplichting. Voor wie geldt deze verplichting nu eigenlijk?

Er zijn steeds meer vragen over de energiebesparingsverplichting. Voor wie geldt deze verplichting nu eigenlijk?

Deze verplichting geldt voor ondernemers die grootverbruikers zijn van energie en/of ook in het bezit zijn van een kantoorpand of kantoorpanden. Dit wil zeggen dat; als je meer dan 50.000 kWh stroom of 25.000 m3 gas per jaar verbruikt je als ondernemer verplicht bent alle energiebesparende maatregelen te nemen die je binnen vijf jaar terug kunt verdienen. Voor kantoorpanden is vanaf 2023 minimaal energielabel C verplicht.

Is de energiebesparingsverplichting op jouw bedrijf van toepassing dan dien je jouw maatregelen in een rapport te melden bij RVO.nl. Via www.deb.nl vind je meer informatie en dé MKB-tool voor energiebesparing en verduurzaming. DEB is een onafhankelijke online tool voor ondernemers en wordt dankzij subsidie kosteloos aangeboden.

Heb je advies nodig bij het opstellen van een rapport? Weet dan dat je tot 80% vergoed kunt krijgen voor het inschakelen van een energieadviseur.

Twijfel je of de energiebesparingsverplichting voor jouw bedrijf geldt of heb je vragen over het opstellen van een rapport? Bel ons dan via 06 21 31 25 11, we helpen je graag en goed.