Fiets van de zaak: ook voor ondernemers een aantrekkelijke regeling

Fiets van de zaak: ook voor ondernemers een aantrekkelijke regeling

Het leasen van een nieuwe fiets wordt steeds populairder. Van de regeling die vorig jaar in werking is getreden wordt veel gebruikgemaakt. Bij deze regeling is een forfaitaire bijtelling van 7% van toepassing ongeacht privégebruik. De fiets mag in alle gevallen onbeperkt privé worden gebruikt.

Een eventuele eigen bijdrage voor de leasefiets komt in mindering op de bijtelling. De werkgever mag er ook voor kiezen de bijtelling voor eigen rekening te nemen, bijv. door gebruik te maken van de vrije ruimte in de werkkostenregeling (in dat geval kost de fiets van de zaak de werknemer niets).

Bij een fiets van de zaak vervalt de onbelaste kilometervergoeding van maximaal 19 cent per kilometer. Voor werknemers die relatief veel woon-werkkilometers fietsen op 4 of 5 dagen per week, kan continuering van de onbelaste kilometervergoeding van 19 cent per kilometer voor met een in privé aangeschafte fiets financieel aantrekkelijker zijn. Houd er daarbij ook rekening mee dat een fiets van de zaak bij einde dienstverband in principe naar de werkgever terug zal gaan.

Ook voor jou!
Ondernemers en zzp’ers kunnen zelf ook gebruikmaken van deze nieuwe regeling. Wil je graag weten of het fietsen op jouw droomfiets ook voor jou binnen handbereik is? Neem dan contact met ons op via 06 21 31 25 11 of info@aviemore.nl.