18 februari 2022

Inkomstenbelasting (IB) 2021

Het is bijna zover. Heb jij al je stukken al bij elkaar voor de aangifte IB 2021. Wij helpen je met een handige checklist voor de IB 2021.

Het doen van de aangifte IB 2021 kan vanaf 1 maart maar moet vóór 1 mei 2022 verzonden zijn naar de Belastingdienst. Ga je dit toch niet redden? Dan kun je voor 1 mei uitstel aanvragen tot 1 september. Houdt er wel rekening mee dat bij een aangifte in april een teruggave soms langer kan duren. Hier kan je zelf nadeel van hebben, omdat de belastingdienst geen rente meer vergoed bij een teruggave.

Als er dit jaar ten op zichtte van vorig jaar niet veel veranderd is kan je als leidraad je oude aangifte van vorig jaar (IB 2020) erbij pakken. Deze is te vinden in Mijn Belastingdienst. Digitaal is al veel vooraf ingevuld. De vooraf ingevulde gegevens dien je wel te controleren, aan te passen of aan te vullen als dat nodig is. Wil je op papier aangifte doen dan moet je uiteraard alles handmatig invullen.

Om het voor jou makkelijker te maken en je overzicht te geven over alle stukken die nodig zijn voor de aangifte inkomstenbelasting 2021 hebben wij een ‘Checklist IB 2021’ voor je gemaakt.

Kom je er zelf niet uit en heb je hulp nodig bij jouw aangifte? Wil je weten voor welke verschillende aftrekposten jij als (startende) ZZP’er in aanmerking komt? Ben je ondernemer in de zorg? Of bevind jij je in een bijzondere situatie? Neem dan gerust contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. We zijn bereikbaar op telefoonnummer 06 21 31 25 11. Wil je liever dat wij jou bellen, laat dan je gegevens en vraag achter via ons contactformulier.