Heb jij ook een brief ontvangen om je in te schrijven in het UBO-register?

15 september 2021

Heb jij ook een brief ontvangen om je in te schrijven in het UBO-register?

Afgelopen weken heeft een groot deel van ondernemend Nederland een brief van de Kamer van Koophandel ontvangen met het verzoek voor een inschrijving in het UBO-register. UBO staat voor Ultimate Beneficial Owners. Oftewel: de mensen die aan het roer staan bij organisaties die in Nederland zijn opgericht. Het doel van dit register is dat men zich niet meer kan verhullen achter juridische entiteiten om fraude te kunnen plegen, geld wit te wassen of terrorisme te financieren.

Het UBO-register komt voort uit Europese regelgeving en is onderdeel van het Handelsregister zoals wij dat kennen bij de Kamer van Koophandel. Het register maakt het voor andere organisaties inzichtelijk wie wel of niet is ingeschreven. Sta je vermeld in het UBO-register? Dat is dan een positief signaal naar jouw opdrachtgevers of samenwerkingspartners.

Voor 27 maart 2022 moet de inschrijving in het UBO-register zijn afgerond. Dat lijkt nog ver weg, maar voor we het weten is het 2022. Via de Kamer van Koophandel kun zien of jouw organisatie ook ingeschreven moet worden in het UBO-register en welke documenten er allemaal nodig zijn om de inschrijving daadwerkelijk te kunnen doen.

Hulp nodig?
Heb je vragen of wil je dat wij de inschrijving voor je uit handen nemen? Bel ons gerust via 06 21 31 25 11, wij helpen je graag en goed.