Btw-portaal belastingdienst niet meer beschikbaar vanaf 2022. Regel het nu!

12 november 2021

Btw-portaal belastingdienst niet meer beschikbaar vanaf 2022. Regel het nu!

Doe jij je btw-aangifte nog via het btw-portaal van de belastingdienst? In 2022 is dit niet meer mogelijk. De belastingdienst is het oude portaal al een tijdje aan het afbouwen. Zorg op tijd dat je op een andere manier je btw-aangifte kunt doen.

Vanaf 2022 kun je op drie manier je btw-aangifte verzorgen:

  1. Via het nieuwe portaal Mijn Belastingdienst zakelijk
  2. Via de juiste administratiesoftware
  3. Via een fiscale dienstverlener zoals Aviemore. Wij regelen graag en goed jouw btw-aangifte.

Mijn Belastingdienst Zakelijk
Vanaf 2022 kun je de btw-aangifte doen via het nieuwe portaal Mijn Belastingdienst Zakelijk. Eenmanszaken kunnen net als in het oude portaal inloggen met DigiD. Andere rechtsvormen hebben hiervoor de digitale sleutel eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 3 nodig om binnen te komen. Dit is niet gratis.

Administratiesoftware
Als je het oude portaal nog gebruikt, kun je in het vervolg ook kiezen om de btw-aangifte via administratiesoftware te verzenden. In Nederland is er een groot aanbod van administratieprogramma’s, onderzoek tijdig of je jouw programma kunt blijven gebruiken om de btw-aangifte te doen.

Uitbesteden aan een fiscale dienstverlener
Het uitbesteden van jouw administratie aan ons biedt vele voordelen. Wij verwerken de inkoop- en verkoopfacturen geheel in een online administratie. Jouw btw-aangifte is dan eenvoudig geregeld. Wij zorgen dat deze op de juiste manier wordt doorgestuurd aan de belastingdienst. Je ontvangt van ons een overzicht van de aangifte.

Overigens heeft het uitbesteden van jouw administratie aan ons nog meer voordelen:

  • wij hebben actuele kennis van wet- en regelgeving, waardoor jouw belastingaangifte zo voordeling mogelijk uitkomt;
  • je hebt een volledige online administratie;
  • meerdere bankkoppelingen zijn mogelijk;
  • periodiek je aangifte door ons laten verzorgen scheelt veel tijd bij het opstellen van de aangifte inkomstenbelasting;
  • de vereiste jaarstukken zijn na opmaken altijd online in te zien.

Maak jij nog gebruik van het oude btw-portaal?
Besteed dan nu je administratie aan ons uit. Terwijl jij zorgt voor jouw bedrijf, buigen wij ons over jouw administratie en alles wat daarbij komt kijken. Wil jij ook ontzorgt worden? Bel ons gerust via 06 21 31 25 11 of stuur een e-mail naar info@aviemore.nl. Wij adviseren je graag en goed. Wij staan elke dag voor je klaar om je te helpen.