Aanbestedingen

1 juni 2022

Aanbestedingen

Wil je meedoen met een aanbesteding maar weet je niet hoe of worstel je met het schrijven, controleren en indienen van een aanbesteding?

Laat het ons weten!

Of je onderneming groot of klein is, je belangrijkste doel is het verlenen van goede zorg. Het aangaan van een zorgcontract kan op verschillende manieren. Eén hiervan is via een aanbesteding.

Wat is een aanbesteding
Een aanbesteding, ook vaker tender genoemd, is een traject waarbij een overheidsinstantie bekend maakt dat zij een opdracht willen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld het leveren van hulpmiddelen of het bieden van jeugdzorg. Een aanbesteding wordt in Nederland vaak aangekondigd via TenderNed. Via dat platform kan je reageren en uiteindelijk een offerte insturen. Vervolgens beoordeeld de overheidsinstantie je offerte op de vooraf gestelde punten. Dit kunnen o.a. zijn; prijs, deskundigheid, plaats van de vestiging, grootte van de organisatie en samenwerkingspartners.

Kunnen kleinere organisaties ook meedoen?
Kleinere organisaties denken vaak niet te kunnen voldoen aan de contractvoorwaarden van een zorgcontract. De hoeveelheid regels en administratieve handelingen die komen kijken bij een aanbesteding doen velen ook afschrikken. Het geheel loopt vaak via een strak proces. Ook worden er eisen gesteld om als zorgorganisatie de zorg te mogen leveren.
Toch zijn er ook voor kleinere praktijken mogelijkheden.

Hoe helpt Aviemore
Op dit moment lopen er verschillende aanbestedingen in Nederland voor jeugdhulp, Wmo of andere vormen van zorg. Aviemore wil samen met je kijken naar de kansen en eventuele risico’s om deel te nemen aan een aanbesteding. We zijn er elke stap: van het schrijven, controleren tot aan het indienen van de aanbesteding. Neem contact met ons op zodat we samen een plan kunnen maken.

Tip!
Via deze link ‘Stappenplan meedoen aan aanbestedingsprocedure overheid’ van de Kamer van Koophandel vind je een handige stappenplan.